En händelserik helg...

I fredags kom min mormor och morfar plus vänner till dom på husesyn. De tyckte att jag hade hittat ett fantastiskt bra hus:) Efter att jag följt med Linnéa till skolbussen och gått en sväng med hundarna stallde jag mig och bakade en tigerkaka till gänget som skulle komma. Det var ett tag sen jag bakade nu, men måste börja med det igen. Det är bode roligt och gott sen är bullarna slut i frysen...
På eftermiddagen kom Jonas och Johan och kollade läget ett mycket uppskattat besök från både mig och barnen. Vi gick en liten runda till kyrkan och den gammla färjan så Johan fick stilla sitt historia behov:).
På kvällen vart det grillning med Mamma och Pappa. Rasmus var med och skötte grillen för han är ju expert på det.
På Lördagen fick vi gå upp tidigt för klockan 10 skulle vi vara på Eds vallen uppe i Västra Ed. Det var fridrotts tävling för barnen. Linnéa och Rasmus ställde upp i de flesta grenar och fick bra resultat. Rasmus ben är för snabba för hans huvud säger han, huvudet hänger inte riktigt med. Så nu ska ungarna börja på friidrotts skola i Västra Ed.
På kvällen blev det kräftskiva med Skeppsgårds borna i Elins loge det var väldigt trevlig. Linnéa och Rasmus hittade en bana man kunde springa på, så de tävlade med varandra hela kvällen. Klara färdiga gå:).
Idag var Linnéa en sväng hos Anderea, Och då passade vi andra på att ta en tur till skogen och plockade tre kassar svamp så nu har jag jobb igen... Sen fick Rasmus stilla sitt databehov i några timmar.
Min lilla Emil blir bara större och större. Världens mysigaste och snällaste bebis ÄLSKAR honom så mycket.
Imorgon ska Linnéa ha hem en ny kompis efter skolan det blir spännande, Så hon har gått och längtat efter måndag hela helgen. Det är kul när ungar längtar till det är vardag och skola bådar gott för framtiden.

Långpromenad.

I dag har vi varit så duktiga och gått en långpromenad. Efter att Linnéa kom hem från skolan gick vi upp till min mormor och morfar på Vindö. Det är ca 3km i från där vi bor. Linnéa och Rasmus gick duktigt hela vägen och klagade inte ett du och det är en stor prestation för dom. Emil låg snällt i vagnen och tittade på träden eller sov, han varvar med det när vi är ute och går. Han älskar att åka vagn och bil det är ju tur när man bor som vi gör, jag kommer ju i håg hur Theodor var:).
När vi kom fram fick vi blåbär och mjölk som mormor och morfar varit och plockat ute på reservatet. Det finns hur mycket blåbär som helst där tydligen, får åka dit och plocka någon dag...
De stora barnen fick skuts av morfar hem, men jag och vovarna gick hela vägen tillbaka. Sen gick vi till mamma och pappa där vi åt världens godaste falukorvsgryta, ungarna åt färdiglagade köttbullar de är ju så kinkiga med maten det kan ju vara farligt att prova något nytt. Måste jobba stenhårt med Emil så han iallafall äter de stora är väll redan förlorade.
Efter maten skulle mamma och pappa gå ut i skogen och plocka svamp, så Linnéa tvingade sig med för hon ville minsan inte gå hem. Hon hade bara foppatofflor på sig och det kan man ju inte ha i skogen, så mamma hittade ett par stövlar säkert i storlek 38 som Linnéa lånade och det hade gått bra att gå med dom i skogen. Vill man så funkar allt!
Sen kom min underbara dotter hem med en stor påse svamp till sin älskade mamma, gud så snäll hon är. Hon hittade en jätte stor kantarell jag vet inte om jag sett en så stor förut.
Men nu är ungarna i säng för i morgon gör vi en heldag i Vika. Rasmus ska till femårsgruppen och Emil på Läkar kontroll, sen tar vi en sväng upp till Sofie innan vi åker hem igen.

Skolstart!!!!!

I dag började Linnéa skolan. Ny skola och ny klass! Jag och brosorna följde med in på morgonen, och i bilen på vägen dit började det att kittlas i hennes mage. Hon var så nervös men ändå förväntansfull.
När vi kom dit hade vi ingen anning om vart vi skulle ta vägen, jag känner ju inte till skolan så bra men vi hittade klasskompisar som kunde visa vägen som tur var.
Vi var kvar under upprop och samlingen, sen gick vi ut på skolgården och fick se ett uppträdande. Ett väldigt bra sådant.
När vi var där ute på skolgården så träffade vi Rasmus kompisar så vi satte oss där med dom ett tag. Rasmus börjar ju inte förens på onsdag, men vi gick in och hälsade på.
När Linnéa kom hem med skolbussen så strålade hon som en sol. Hon har haft en jätte bra dag i skolan och längtar till i morgon. På fredag ska hon få ta med sig Towe hem med skolbussen det tycker hon ska bli spännande.
Emil var så snäll när vi var i klassrummet. Satt i sin bilstol och sov som en stock. Han är ju offtast väldigt snäll men han kan ibland.....
Nu är flytten klar det är bara lite tavlor som ska upp annars ser det riktigt bra ut. Katterna flyttade in i går och de känner sig redan hemma.
Jag är så duktig nu för tiden hundarna får flera promenader om dagen och Bella börjar äntligen att bete sig som en vuxen hund. Båda två löper just nu ocg i alla husen runt oss bor det han hundar så gissa om vi är populära....

   




RSS 2.0